moira_logo moira_sun
ΜΟΙΡΑ


ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Χαλάρωση


Τι Είναι Αστρολογία

Αστρολογία είναι η μελέτη των ζωδίων. Η αστρολογία χρησιμοποιεί τα δεδομένα της αστρονομίας και δίνει την άποψή της μέσα από την μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων. Ανάλογα με το πότε γεννηθήκαμε έχουμε διάφορα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας.

Η Αστρολογία ακόμη δεν θεωρείται επιστήμη. Μπορούμε να πούμε πως είναι συσσωρευμένη γνώση από παρατηρήσεις σχετικά με την κατηγοριοποίηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων αναλόγως με την ημέρα και ώρα γέννησής τους.

Την στιγμή που γεννιόμαστε, οι πλανήτες και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα (όπως ο Ήλιος, η σελήνη, ο αστεροειδής Χείρωνας, κ.τ.λ.) φανερώνουν τους τομείς στους οποίους θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας, τους τομείς και τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε ευκολίες ή δυσκολίες. Η αποκωδικοποίηση στην γλώσσα των ανθρώπων, αυτών που τα "άστρα " προβλέπουν για εμάς, ύστερα από αιώνες ενασχόλησης του ανθρώπου και διαμέσου παρανοήσεων, προκαταλήψεων και χλευασμών, έχει φτάσει πλέον σε ένα αρκετά σεβαστό επίπεδο. Μελετώντας την θέση του κάθε πλανήτη στα ζώδια, την σχέση του - γωνία του με τους άλλους πλανήτες και τον οίκο στον οποίο βρίσκετε ο κάθε πλανήτης, συνθέτουμε ένα πολύπλοκο και αρκετά δύσκολο στην κατανόησή του αστρολογικό χάρτη, ο οποίος φανερώνει τις ευκολίες ή τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας. Στο σημείο αυτό, κρίνουμε αναγκαίο να διαφοροποιήσουμε και να εξηγήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια, πως όταν μιλάμε για ευκολίες και δυσκολίες, δεν εννοούμε κάτι καλό ή καλό. Κάτι δύσκολο στην ζωή μας δεν μας κάνει κακούς, ή χειρότερους από τους άλλους. Πολλές φορές, μία δυσκολία στην ζωή μας, και η διαχείρισή της από εμάς, μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους από αυτούς που θα ήμασταν μην έχοντας ξεπεράσει την δυσκολία αυτή.

Μεγάλο ρόλο στην αστρολογία παίζει τόσο η ημέρα που γεννιόμαστε, όσο και η ώρα της ημέρας. Από την ημέρα του ημερολογιακού έτους που γεννιόμαστε κατατασσόμαστε σε κάποιο από τα δώδεκα ζώδια. Έτσι αν έχουμε γεννηθεί:

από 21/3 έως και 20/4 ανήκουμε στο ζώδιο του Κριού,

από 21/4 έως και 20/5 ανήκουμε στο ζώδιο του Ταύρου,

από 21/5 έως και 21/6 ανήκουμε στο ζώδιο του Διδύμου,

από 22/6 έως και 22/7 ανήκουμε στο ζώδιο του Καρκίνου,

από 23/7 έως και 23/8 ανήκουμε στο ζώδιο του Λέων,

από 24/8 έως και 23/9 ανήκουμε στο ζώδιο της Παρθένου,

από 23/9 έως και 22/10 ανήκουμε στο ζώδιο του Ζυγού,

από 23/10 έως και 22/11 ανήκουμε στο ζώδιο του Σκορπιού,

από 23/11 έως και 21/12 ανήκουμε στο ζώδιο του Τοξότη,

από 22/12 έως και 20/1 ανήκουμε στο ζώδιο του Αιγόκερου,

από 21/1 έως και 19/2 ανήκουμε στο ζώδιο του Υδροχόου,

από 20/2 έως και 20/3 ανήκουμε στο ζώδιο του Ιχθύ.

Η αστρολογία αμφιλεγόμενη ακόμη στις μέρες μας από πολλούς, συγκαταλεγόμενη στην σφαίρα του μεταφυσικού, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή από πολλούς ενώ πολλοί είναι και οι επικριτές της.
Μην έχοντας ακόμη καταφέρει να επιτύχει την επίσημη αναγνώριση που της αρμόζει, έχει πολλές φορές καταστεί έρμαιο αντιπαραθέσεων και συγκρουόμενων συμφερόντων.
Κατά τον Μεσαίωνα η εκκλησία καταδίκαζε τις επιστήμες. Γνωστό και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γαλιλαίου και του εάν η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο όπως ο ίδιος έλεγε ή του αν συνέβαινε το αντίθετο, αν δηλαδή η Γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος και ήταν ο Ήλιος αυτός που γυρίζει γύρω της, όπως ήθελε η εκκλησία. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η αντίληψη αυτή ξεπεράστηκε καθώς οι πολλές αποδείξεις δεν άφηναν περιθώρια για περετέρω αμφισβήτηση της Αλήθειας.
Κάτι ανάλογο δε αποκλείεται να συμβαίνει και τώρα, μόνο που τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς απέναντι από την αστρολογία δεν τάσσετε μόνο η θρησκεία αλλά και η επιστήμη. Αμφότερες θρησκεία και επιστήμη απορρίπτουν κάθε πιθανότητα αληθείας εν τη αστρολογία και τάσσονται πολέμιοι απέναντί της καταδικάζοντάς την, χωρίς να την γνωρίζουν, ως αιρετική, χθόνια, επικίνδυνη και ψευδή. Ίσως έτσι είναι γραμμένο στους νόμους του σύμπαντος, ίσως κάθε μεγάλη ανακάλυψη - αποκάλυψη να έρχετε διά πυρός και σιδήρου. Ίσως για να φανερωθεί η Αλήθεια να πρέπει πρώτα να αμφισβητηθεί και να της τεθούν δύσκολα εμπόδια. Έτσι κάθε νέα και πρωτοποριακή πρόταση να πρέπει αμφισβητώντας η ίδια το κατεστημένο και τις δεδομένες αντιλήψεις και νοοτροπίες θα καταφέρει στο τέλος να πάρει την θέση που της αξίζει.
Στην εποχή που ζούμε, το διαδίκτυο έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αστρολογία και ο αριθμός των ατόμων που ασχολούνται μαζί της συνεχώς αυξάνετε. Μέσα σε αυτούς μοιραία θα υπάρξουν και άτομα ικανής αντίληψης τα οποία θα συμβάλλουν πολύ στον αγώνα αποκάλυψης της Αλήθειας σχετικά με τα ζώδια όπως θα υπάρξουν και πολλοί οι οποίοι θα βάλλουν εμπόδια, είτε παραπληροφορώντας, είτε καταγγέλλοντας, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Πόσο κοντά όμως βρισκόμαστε σήμερα στην Αλήθεια για την αστρολογία; Μπορούμε ελεύθερα να μιλάμε για αυτήν ή είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι και στιγματισμένοι; Ίσως είναι ακόμη νωρίς μες τον κόσμο αυτό να μιλάμε για την αστρολογία και τα ζώδια, ίσως πάλι ήρθε η ώρα για την αλλαγή της νοοτροπίας μας, την αφαίρεση των παρωπίδων από τα μάτια μας και το αντίκρυσμα του φωτός της αληθείας.Εορτολόγιο Σταθερών Εορτών

Φωτισμός Σελήνης

Επικοινωνία
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε
μαζί μας

Φιλικά Sites
Καλύτεροι Στίχοι

οι τρεις μοίρες